Політика конфіденційності

Загальні положення

Сайт https://alutal.com.ua (далі – Сайт) належить ТОВ «ІК АЛЮТАЛ», код ЄДРПОУ 38649436 (далі – Компанія), зареєстровано відповідно до чинних законодавчих норм України.

Політика конфіденційності та захисту персональних даних Компанії (далі – Політика) визначає шанобливе ставлення до персональної інформації і конфіденційних даних кожного відвідувача Сайту. Компанія прагне надати всі необхідні умови для захисту персональної інформації, до яких входить відомості про фізичну особу, які дають можливість ідентифікувати особу відвідувача або користувача Сайту. Компанія забезпечує всі можливі заходи для захисту конфіденційності користувачів і комфортного використання функцій Сайту.

Дана Політика визначає порядок і правила щодо обробки персональних даних, видів даних, які збираються Компанією, цілей використання конфіденційної інформації користувачів, заходів безпеки для захисту конфіденційних даних користувачів, умов для отримання доступу до конфіденційних даних, а також порядок комунікації з представниками Компанії та надання контактної інформації для користувачів, які хочуть отримати доступ, внести зміни, заблокувати або видалити конфіденційну інформацію про себе. Крім того, Політика надає інформацію для користувачів і відвідувачів сайту, які хочуть звернутися до представників Компанії з питань практики захисту конфіденційних даних.

Збір та використання персональних даних

Компанія є одноосібним власником зібраних за допомогою Сайту конфіденційних даних користувачів. Компанія обробляє наступні види персональних даних користувачів і відвідувачів сайту:

– дані, які користувач добровільно надає, коли заповнює онлайн-форми на сайті та залишає свої контактні дані (наприклад, ім’я, прізвище, номер телефону, адреса електронної пошти тощо);

– cookie-файли;

– ір-адреса;

– параметри та призначені для користувача налаштування інтернет-браузера (User – agent).

Використовуючи Сайт, користувач, як суб’єкт персональних даних, дає свою згоду на збір і обробку своїх персональних даних відповідно до чинного законодавства і з метою, визначених у даній Політиці.

Компанія збирає тільки ті дані, які необхідні для реалізації її діяльності, а також для реалізації запитів користувачів Сайту. У випадках, коли на Сайті запитуються необов’язкові до надання дані, користувачу завжди повідомляється про даний факт відповідними позначками у формах зв’язку та інших форматах запиту інформації. Використання Сайту не передбачає збір даних користувача, які можуть запитуватися тільки в порядку, визначеному нормами законодавства з певними вимогами. До таких даних належать расова та етнічна приналежність, політичні, релігійні переконання, переконання, що стосуються світогляду, політичних, сексуальних уподобань, а також наявність кримінальних засуджень, дані про стан здоров’я, статевого життя, генетична і біометрична інформація. (Згідно ст. 7 ЗУ «Про захист персональних даних»).

Компанія збирає статистичні відомості про відвідини Сайту користувачем. Такі відомості включають такі види інформації: про з’єднання, трафік, вид браузера користувача, дати, часу та тривалості відвідування Сайту.

Зберігання конфіденційної інформації

Обробка і зберігання конфіденційної інформації здійснюється в головному офісі компанії за адресою: Україна, 03680, м.Київ, Святошинський р-н., вул. Пшенична, буд.9. Персональні дані можуть використовуватися представниками Компанії з метою, визначеними цією Політикою, а також зберігатися в спеціальних базах даних Компанії.

З якою метою використовуються персональні дані

Персональні дані відвідувачів і користувачів сайту можуть бути використані в цілях, які включають:

  1. Ідентифікацію користувача, який залишив свої контактні дані за допомогою використання Сайту, для оформлення та реалізації замовлення користувача, а також з метою здійснення акту купівлі-продажу продукції Компанії.
  2. Надання користувачеві доступу до ресурсів Сайту, які включають персоналізовані функції (оформлення оплати, доставки замовлення).
  3. Встановлення контакту і / або зворотного зв’язку з користувачем у вигляді телефонного дзвінка, листування по електронній пошті, відправки повідомлень на мобільний телефон користувача і / чи електронну пошту для якісного надання послуг і реалізації запитів користувача.
  4. Визначення місця розташування користувача з метою захисту персональних даних користувача від зловмисників і запобігання шахрайських дій третіх осіб.
  5. Підтвердження достовірності наданої користувачем інформації, а також повноти зібраних даних.
  6. Надання користувачеві послуг, що стосуються клієнтської і технічної підтримки під час виникнення труднощів у використанні і технічних неполадок в роботі Сайту.
  7. За згодою користувача, надання інформації про оновлення в послугах і асортименті продукції, спеціальні пропозиції, акції, знижки, цінові зміни на продукцію, новин Компанії від імені Компанії або від імені партнерських організацій.
  8. Надання рекламної інформації з дозволу користувача.

Способи і терміни обробки та зберігання конфіденційної інформації

Обробка і зберігання конфіденційної інформації користувачів здійснюється в необмежений термін в порядку, визначеному чинними законодавчими нормами щодо обробки та збереження персональних даних.

Використовуючи сайт, користувач дає свою згоду на обробку і збереження персональних даних.

Порядок і умови взаємодії Компанії з третіми особами в питаннях персональної інформації

Компанія не передає персональні дані користувачів третім особам. Винятком є ​​випадки, коли передача таких даних є обов’язковою для здійснення запиту користувача (доставка продукції, оплата), за запитом самого користувача, якщо така передача даних необхідна в рамках законодавчих норм, а також в інших випадках, зазначених у цій Політиці.

Зібрана на сайті конфіденційна інформація може бути передана уповноваженим органам державної влади України за запитом таких органів на підставах і в порядку, що визначені в чинних законодавчих нормах.

Компанія створює всі необхідні технічні умови і вживає заходів безпеки для захисту конфіденційності наданих користувачем даних від неправомірних дій третіх осіб, таких як: знищення, зміна, блокування, копіювання, поширення, а також відкрита публікація даних.

Дана Політика визнає особисту інформацію цінністю і немайновим правом фізичних осіб. Дана інформація передається Компанії усвідомлено і добровільно і підлягає захисту та збереженню конфіденційності.

Сайт може містити гіперпосилання на інші веб-ресурси. Такі гіперпосилання розміщуються на сайті виключно з метою надання цінної для користувача інформації. 

Дія даної Політики поширюється виключно на Сайт Компанії і не регулює відношення і правила використання персональних даних іншими веб-ресурсами, навіть якщо посилання на дані веб-ресурси розміщена на Сайті.

Перед передачею конфіденційної інформації іншим веб-ресурсів, рекомендуємо вивчати політику конфіденційності кожного окремого веб-сайту.

Конфіденційність активності суб’єкта персональних даних на Сайті

Інформація про історію активності користувача, а також його використання функцій Сайту захищається чинним законодавством України. Зі свого боку, Компанія сприяє захисту даної інформації і зберігає конфіденційність даних про активність користувача. Для забезпечення безпеки зберігання та обробки конфіденційної інформації, Компанія використовує загальноприйняті технологічні та операційні способи захисту інформації від неправомірних дій третіх осіб.

Хоча Компанія намагається максимально забезпечити безпеку зберігання і обробки конфіденційної інформації, адміністрація Компанії не може гарантувати абсолютну захищеність персональної інформації від зовнішніх загроз, які не регулюються діяльністю компанії.

Компанія виконує всі зобов’язання, визначені чинними законодавчими нормами, щодо дотримання конфіденційності і забезпечення технічних і організаційних умов безпеки з метою захисту персональних даних від незаконного розголошення, втрати, пошкодження або знищення.

Тільки уповноважені представники Компанії мають доступ до персональних даних користувачів. Такі представники дали угоду на збереження конфіденційності персональної інформації користувачів відповідно до вимог норм чинного законодавства.

Передача та / або розповсюдження персональної інформації без згоди користувача може здійснюватися строго в порядку і випадках, які визначені чинним законодавством.

Порядок отримання доступу до конфіденційної інформації

Доступ до персональних даних для третіх осіб може бути надано строго в рамках умов угоди між суб’єктом персональних даних та Компанією, якщо інше не передбачено чинним законодавством.

Користувач в будь-який час може оформити запит на отримання збережених про нього персональних даних в базі Компанії за умови вказівки своїх імені, прізвища та по батькові, а також надавши документ посвідчення особи. Запит користувача про збережені персональні дані задовольняється на безкоштовній основі. Відстрочка дозволення запиту користувача на отримання персональних даних про себе не здійснюється. Винятком є ​​випадки, коли конфіденційна інформація не може бути надана протягом 30 календарних днів з дня звернення користувача. У такій ситуації Компанія зобов’язана задовольнити запит користувача протягом не більше, ніж 45 календарних днів. Користувачу в обов’язковому порядку повідомляється про відстрочку надання запитуваної інформації в письмовому вигляді разом з роз’ясненням порядку, в якому користувач може оскаржити рішення Компанії про відстрочку.

У разі відмови або відстрочки за запитом доступу до персональних даних, користувач може оскаржити рішення Компанії шляхом звернення до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або в судовому порядку.

Перед тим, як оформити звернення до суду про суперечки з питань персональних даних, користувач зобов’язаний пред’явити претензію (письмову пропозицію про добровільне врегулювання суперечки).

Компанія має право сформувати відповідь на претензію користувача протягом 30 календарних днів з моменту її отримання. Відповідь про розгляд претензії і прийнятому Компанією рішенням оформляється і відправляється користувачеві в письмовій формі.

У випадках, якщо мирне врегулювання суперечки неможливе, суперечка розглядається в судовому порядку, відповідно до норм чинного законодавства України.

Права суб’єкта персональних даних

Суб’єкт персональних даних (користувач) має права, визначені ЗУ «Про захист персональних даних». До таких прав відносяться:

  1. знання про джерела, які здійснюють збір персональних даних, а також про місцезнаходження даних джерел і баз даних;
  2. право на отримання інформації про умови і правила отримання доступу у джерела до своїх персональних даних. А також право на отримання інформації про третіх осіб, яким передається або може бути передана персональна інформація;
  3. право отримувати доступ до персональної інформації не більше, ніж через 30 днів після надсилання відповідного запиту джерела або не більше ніж через 45 днів з дня відправлення запиту в випадках, визначених у чинному законодавстві;
  4. пред’явити вимогу до будь-якого джерела збору персональних даних щодо припинення збору і обробки персональних даних суб’єкта і відмови від подальшого надання таких даних;
  5. пред’явити вимогу до будь-якого джерела збору персональних даних змінити або знищити персональну інформацію про суб’єкта, якщо така інформація недостовірна або була отримана і оброблена внаслідок незаконних дій;
  6. захистити свою персональну інформацію від таких порушень безпеки даних, як незаконна обробка, випадкова втрата, знищення, пошкодження з метою умисного приховування, а також надання недостовірних відомостей та відомостей, які принижують гідність, завдають шкоди діловій репутації та честі суб’єкта персональних даних;
  7. звернутися зі скаргою до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або в судові органи з претензією, пов’язаної з незаконною обробкою своєї конфіденційної інформації;
  8. внести власні вимоги до правил обробки своєї персональної інформації в момент надання згоди на обробку персональних даних;
  9. в будь-який момент відкликати згоду на зберігання і обробку своєї персональної інформації;
  10. бути обізнаним про принципи і методи автоматичної обробки персональної інформації.

Ви можете звернутися в будь-який момент до представників Компанії із запитом про оновлення, отриманні доступу, внесення змін, а також блокування або видалення своєї персональної інформації за адресою електронної пошти: info@alutal.com.ua

Також ви можете залишити свій відгук про угоду на обробку персональних даних, яке Ви надаєте Компанії в момент початку користування Сайтом в порядку і умовах, визначених цією політикою. Ми також приймаємо будь-які зауваження, побажання та претензії з питань конфіденційності та обробки персональної інформації за вищевказаною адресою електронної пошти, або за адресою: Україна, 03680, м.Київ, Святошинський р-н., вул. Пшенична, буд.9.

Зміни в Політиці

Зміни в даній Політиці можуть бути внесені без повідомлення і отримання згоди від користувачів Сайту. Нова редакція Політики вступає в силу з моменту її розміщення на Сайті, якщо інші умови не вказані в новій редакції Політики. Чинна редакція Політики конфіденційності Сайту розміщена на сторінці сайту за адресою: https://alutal.com.ua/ua/politika-konfidenczijnosti/